Bikepark

 

Bar End Bikepark

Het idee was er al langer, maar kreeg na het mooiste Nederlands kampioenschap in 2018 een boost. Het parkoers was mooi en uitdagend. We kregen zelfs vragen uit het land om de expertise van de bedenker te mogen gebruiken. Op dat moment kwamen er een aantal dingen bij elkaar en viel de puzzel in één. Mountainbike, talentenopleiding, Apeldoorn Fietsstad, toerisme, de FSG sportacademy, lokale ondernemers enz. enz. Een Bikepark dus. Ron Windhouwer, voorzitter technische zaken, heeft het hele idee op papier gezet in de notitie “Mountainbikeclub Bar-End de verbindende factor”.

Samen met de bedenker van het NK parkoers, hoofdtrainer Han ten Hove is het plan verder uitgewerkt. Er zijn offertes opgevraagd, subsidie aangevraagd en gelukkig ook gekregen.

In juni 2020 zijn we met de werkzaamheden gestart en ondertussen is deel 1 (van de 3) eind juli opgeleverd (zie film). De aanleg is in handen van Tracks&Trails van Patrick Jansen onder toeziend oog van Han ten Hove. Het Bikepark is voor zowel de wedstrijdrijder als voor de recreant. Op alle niveaus moet er aan de techniek geoefend kunnen worden om de veiligheid van het mountainbike te vergroten. Nederland kan wel fietsen, maar niet iedereen kan mountainbiken. Voor de wedstrijdrijders is er een intentie van de KNWU om dit Bikepark aan te wijzen als trainingscentrum. Verder zal het worden aangeboden voor clinics en trainingen.

Prijzen MTB clinics of verhuur Bikepark

Prijs
Bedrijven Clinic
Huur dagdeel (2 uur) 10 personen €250
Iedere deelnemer extra €15
Trainer van Bar-End (verplicht) per 10 deelnemers €50
Lunch per persoon (optioneel) €15
 

Club / vereniging

Huur dagdeel (2 uur) 10 personen €150
Iedere deelnemer extra €10
Trainer van Bar-End (verplicht) per 10 deelnemers €50
Lunch per persoon (optioneel) €15
Inclusief koffie en thee.

MTB Clinic als cadeau

Mijn man vond het super! Hij moest flink aan de bak!  Die Bas heeft ‘m volgens mij alle hoeken laten zien! Mooie vent en leuk om hem te ontmoeten! Het was/is erg leerzaam geweest, vertelde mijn husband en hij heeft zijn paar zeldzaam vrije dagen daarna op de Postbank doorgebracht en alle nieuwe aangeleerde kennis en skills meteen in praktijk gebracht…. helemaal enthousiast? mooi om van de zijlijn te zien.

Één op één was natuurlijk een enorme luxe …….dat heeft echt goed uitgepakt!

Hij vond het écht heel erg leuk!!

Boekingen

Wil je gebruik maken van het Bikepark met jouw bedrijf, club of voor individuele training neem dan contact op via : clinics@bar-end.nl

Informatie MTB clinics

Bar End heeft als één van de grootste wielerverenigingen van Nederland een specialisatie in het mountainbiken. Binnen de club wordt zeer veel getraind op technische vaardigheden en heeft daarmee bij de wedstrijdrijders al jaren veel succes. Anne Terpstra is het grootste icoon van de club.

Onder het motto: “Alles mag, niets moet” geeft Bar End MTB clinics op het eigen bikepark op 3 niveaus:

Basic Skills; max 10 pers a €25,- pp
Voor de beginnende mountainbiker die zijn/haar skills wil verbeteren. Aandacht wordt besteed aan alle elementen die je in Nederland op de trails tegenkomt. We werken aan balansoefeningen, bochtentechniek, klimmen, afdalen, lage drops, wortelsecties, mul zand, etc.

Advanced Skills; max 10 pers a €25,- pp
Voor de ervaren mountainbiker die zijn/haar skills naar een hoger niveau wil brengen op de (buitenlandse) trails.  Het gaat hier niet zozeer om de hogere snelheid, maar vooral om meer efficiency/flow. Aandacht wordt besteed aan het verbeteren van handelingssnelheid, kijklijnen voor het rijden van moeilijkere secties, de wall ride en pumpsecties.

Expert Skills; max 6 pers a €35,- pp
Voor de mountainbiker met goede technische vaardigheden die zijn skills wil verbeteren naar een hoger niveau bijvoorbeeld voor wedstrijden. Naast de advanced skills wordt aandacht besteed aan het efficiënt rijden van hoge drop off’s, rock secties, jumps op alle topsecties van het bikepark. Het beheersen van technieken als de bunny hop, manual, endo en endo turn helpen bij het volgen van deze clinic.

In de prijs is inbegrepen:

  • Een clinic van 2 uur
  • Ontvangst met koffie en thee
  • Begeleiding door ervaren trainers van Bar End. Dit zijn deels KNWU opgeleide trainers en/of wedstrijdrijders die de Expert skills beheersen.

Deelnemen alleen op basis van een eigen én goed functionerende MTB en eigen helm.
Voorwaarden met betrekking tot de MTB:

  • Goed functionerende remmen,
  • Goed functionerende versnellingen,
  • Geen standaard bevatten of andere uitstekende delen.
  • Bar End behoudt zich het recht voor om een MTB te weigeren in een clinic in het kader van veiligheid.

Als deelnemer moet je vooraf een document ondertekenen waarmee je aangeeft op de hoogte te zijn van het motto “Niets moet, alles mag” en deelnemen is op basis van eigen risico.

Motto “Niets moet, alles mag”

Het motto “Niets moet, alles mag” is belangrijker dan menigeen denkt. Niet alleen in de mindset van de sporter, maar ook als het gaat om verantwoordelijkheid. “Niets moet, alles mag” verwijst naar de eigen verantwoordelijkheid van de deelnemer. Alles wat je doet is je eigen keuze. De trainers van Bar End faciliteren, ondersteunen, doen dingen voor en leggen uit, maar het blijft jouw keuze! Wat je doet en welke beslissingen die je neemt… its up to you!