Volwassenen

Wedstrijdrijden voor volwassen

Als vereniging willen we graag onze passie en enthousiasme voor de wedstrijdsport delen.
Bar-End heeft een behoorlijk aantal volwassen (vanaf 15 jaar bij de Nieuwelingen) leden die op diverse vlakken van de mountainbike sport actief zijn. Van een marathon tot een cross country wedstrijd in Nederland en/of het buitenland. In de meeste mtb-disciplines is er wel iemand van Bar End actief of actief geweest. De meest bekende is natuurlijk onze eigen Anne Terpstra, die ondertussen tot de wereldtop van de Cross Country behoord.

Bar-End Wedstrijdteam

Als stimulans voor de mountainbikesport in het algemeen en voor de goede naam en faam van Bar-End in het bijzonder, willen wij zoveel mogelijk van onze leden enthousiasmeren de wedstrijdsport te beoefenen. Om dit te bereiken heeft Bar-End al jaren een wedstrijdteam bestaande uit alle Bar-End leden die zich voor dit team aanmelden. Zowel voor de jeugd, maar dus ook voor de volwassenen. Door middel van dit team wil Bar-End haar clubleden tot deelname aan de wedstrijdsport stimuleren. Onder andere door het verlenen van ondersteuning bij trainingen en tijdens mountainbikewedstrijden, maar ook door het verlenen van materiaal-ondersteuning op het gebied van fietskleding en onderhoud van de mountainbike.
Met het Bar-End wedstrijdteam hebben we in de loop der jaren een behoorlijke hoeveelheid kennis op gedaan. Deze wedstrijdrijders worden getraind door een enthousiast en professioneel opgeleid team van trainers onder leiding van Hoofdtrainer en KNWU-Talentcoach Han ten Hove.

De trainingen worden georganiseerd aan de hand van het LTAD (Long Therm Athlete Development). Dit programma is er op gericht om sporters aan de hand van hun eigen ontwikkeling de juiste training aan te bieden met als doel zich zo optimaal mogelijk te ontwikkelen en hun enthousiast te houden voor een leven lang sporten.

(wedstrijdgericht) Trainen

Gedurende en in voorbereiding op het wedstrijdseizoen worden er op dinsdag- en donderdagavond van 18:30 tot 20:30 wedstrijdgerichte trainingen georganiseerd. De dinsdagavond wordt veelal ingevuld met interval trainingen op de weg (met racefiets of mountainbike). De donderdagavond bestaat uit diverse trainingsvormen (oa. Interval- en techniektrainingen) op de mountainbike. De trainingen worden, afhankelijk van het trainingsdoel, gegeven op het Bar-End Bikepark of in het bos.
Met het onlangs opgeleverde Bar-End Bikepark kunnen we nu ook gedurende de winterperiode volop buiten doortrainen. In de winterperiode wordt echter ook de basis gelegd voor het volgende seizoen en daarom worden er in deze periode ook andere trainingsvormen aangeboden. Zo bieden we in deze periode 1 avond in de week Strenght en Conditioning training aan. Dit doen we in samenwerking met Houwer en Ruijs fysiotherapie. Met deze zaaltraining train je alle spiergroepen om fysiek goed voorbereid te zijn op de belastingen van het wedstrijdseizoen.

Daarnaast bieden we de mogelijkheid om op de Wielerbaan te fietsen of te veldrijden. Verder maakt Bar-End deel uit van de Veluwse Wintercompetitie. Deze regionale laagdrempelige wedstrijdreeks is ideaal om eens te kijken of je het leuk vind om een wedstrijd te rijden of om je conditie op peil te houden voor de uitdagingen in de zomer.
Aanmelden of nadere informatie gewenst?

Ben je geïnteresseerd om mtb wedstrijden te gaan rijden en misschien zelfs wel voor het eigen Bar-End wedstrijdteam? Wil je ook graag wedstrijdgerichte trainingen bij Bar-End volgen of wil je eerst meer informatie hierover?

Neem dan contact op met onze ervaren wedstrijdrijder, Djago Ambrawo, via de mail te bereiken op info@bar-end.nl