Training volwassenen

Training voor volwassen

Naast club-rijden op de zondagochtend en dinsdagavond is er binnen Bar-End ook de mogelijkheid om op donderdagavond te trainen onder begeleiding van professionele en enthousiaste trainers.

Deze training richt zich op fietsvaardigheden. Basistechnieken worden verder ontwikkeld, zodat je je nog zekerder voelt op je mountainbike op elk terrein en onder alle weersomstandigheden. De training gaat daarom altijd door, ook met ‘slecht’ weer.

Doorlopend is er ruimte voor 15 á 20 volwassenen. Er is ruimte voor niveauverschil binnen de groep, de trainer differentieert waar nodig is. Er wordt gewerkt in leerblokken van 3-4 weken waarin iets wordt aangeleerd van grof naar finetunen. De trainingen zijn op donderdag van 18:45 uur tot 20:30 uur.

“Wij gaan een stap verder dan BikeSkilz cursus die Bar-End een aantal keer per jaar verzorgt. Noem ons “fiets-vaardig” ?

Wij leren je de fiets skills om je nog zekerder te voelen op je fiets. Je gaat echt een betere biker worden als je bereid bent om er tijd in te stoppen. Veel herhaling is de crux.  Een aantal van de groep heeft zelfs de stap genomen om wedstrijdjes aan te durven! Onze oudste deelnemer (65 plus) rijdt nu nationale en internationale wedstrijdjes. Tot een jaar of vier geleden fietste hij niet. Voor iedereen is er tijd en ruimte om zich te ontwikkelen. Onze trainers (geassisteerd door de meest ervaren renners binnen die groep) zullen je hierin begeleiden. 

Welke conditie je hebt is niet belangrijk. Met het aanleren van de skills volgt de conditie.” Eddy Fokken trainer @Bar-End.

mail: techniektraining@bar-end.nl