Over Bar End

Over Bar End

Bar End is een vereniging speciaal voor mountainbikers, zowel recreatieve als wedstrijdrijders, beginners en gevorderden, mannen en vrouwen, jong en oud. Allen zijn welkom bij Bar End. Bar End is opgericht op 21 januari 1997 en aangesloten bij de KNWU en NTFU. De vereniging heeft tot doel “het in stand houden en bevorderen van de mountainbikesport in al haar facetten, waarbij het uitgangspunt van Bar End is, dat de sport in een veilige omgeving en een prettige sfeer wordt beoefend.

Recreatieve of toerrijders

Voor de recreatieve of toerrijder wordt een diversiteit aan activiteiten georganiseerd, met het hoofddoel veel plezier hebben tijdens het fietsen.

Jeugd

Bar End heeft een actieve en groeiende jeugdafdeling met inmiddels ruim 100 jeugdleden. Samen met een grote groep van enthousiaste trainers/begeleiders/vrijwilligers heeft Bar End één van de succesvolste jeugd-MTB programma’s van Nederland.

Wedstrijdrijders

De wedstrijdrijders en aspirant wedstrijdrijders worden door de club begeleid om een zo optimaal mogelijk prestatieniveau van de renners op een verantwoorde wijze mogelijk te maken.

Missie

Missie van de vereniging is het in stand houden en bevorderen van de mountainbikesport in al haar facetten, waarbij het uitgangspunt van Bar End is, dat de sport in een veilige omgeving en een prettige sfeer wordt beoefend

Visie

Bar End wil leden uit de regio Apeldoorn, welke zich verbonden voelen met de fietssport en in het bijzonder MTB, aan zich binden. Bar End wil een brede vereniging zijn, waarbinnen alle groepen leden, of dit nu toerrijders, wedstrijdrijders of jeugd is, evenveel aandacht krijgen. Bar End is daarom regionaal aantrekkelijk en succesvol voor alle groepen binnen de vereniging (jeugd en senioren en daarbinnen recreatief, prestatief en top), met een maximale binding en saamhorigheid binnen de vereniging, waarbij leden zich mee verantwoordelijk tonen voor het functioneren van hun vereniging. Dit alles op een financieel gezonde basis en met normen en waarden die we gezamenlijk afspreken en ook naleven.